Ansökningstiden har gått ut

Vi söker ny näringslivsutvecklare

Har du idéerna och rätt personlighet för att bli näringslivets utvecklare i Karlsborg?

I Karlsborgs kommun verkar ledande nationella och internationella verkstadsföretag samt ett stort antal småföretagare inom olika branscher såsom skogs- och lantbruk, handel, film/media, IT och andra tjänsteföretag. Läget vid Göta Kanal och Vättern samt nationalparken Tiveden utgör enorma möjligheter för turistföretagen.

I Karlsborg är näringslivsutvecklaren anställd av Karlsborgs Utveckling AB (KUB) som ägs till 77% av näringslivet och 23% av Karlsborgs kommun. Du ingår i Karlsborgs kommunledningsgrupp och rapporterar även till KUBs styrelse. Förutom ett mycket självständigt arbete kommer du ha nära samarbete med många parter i olika situationer vilket gör egenskaper såsom lyhördhet och god självkännedom viktiga.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla näringslivet i Karlsborgs kommun. Tjänsten är en strategiskt viktig nyckelposition som utgör motorn i näringslivsutvecklingen och länken mellan företag, föreningar, kommun och politik.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och din arbetsdag kommer att vara mycket varierande, t.ex:

 • Planera, samordna och följa upp aktiviteter med kommunen och företagen för att utveckla företagsklimatet och en god arbetsmarknad.
 • Arbeta för etablering av nya företag.  
 • Genomföra företagsbesök och aktiviteter som att samordna möten med de olika föreningarna såsom LRF, Karlsborgs Handel, Karlsborgsföretagen och KUB
 • Lotsa företag till rätt instans, förmedla kontakter och bevaka olika former av företagsstöd. 
 • Ständigt bygga och förbättra förtroendefulla relationer mellan den kommunala organisationen, näringslivet, föreningar, andra kommuner, myndigheter och organisationer genom att representera Karlsborgs kommun och näringsliv i olika forum.
Det är också viktigt att du kan lyfta blicken och se på sakernas långsiktiga betydelse då du kommer att delta i det strategiska näringslivsutvecklingsarbetet.

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande uppdrag med fokus på samverkan. Förståelse för hur arbete bedrivs i en politiskt styrd organisation och dess förutsättningar är en merit. Har du dessutom erfarenhet av arbete med EU-projekt är detta en fördel. Vi lägger stor vikt vid en kommunikativ förmåga samt en personlighet som främjar goda möten och samarbeten.

Har du frågor kontakta då KUBs ordförande Susanne Ytterborn på tel. 0706-655 655 eller via e-post till: susanne@karlsborgsutveckling.se

Ser du positivt på̊ möjligheter, vågar prova nya lösningar och tror på hållbar samverkan?
Välkommen med din ansökan via formuläret nedan eller e-post till: kub@karlsborgsutveckling.se senast 2019-02-21
 

Ansök här senast 21 februari 2019

Fält med * är krav. Övriga är valfria.

 • (Endast Word,RTF,PDF)
  (max 50 MB)
 • (Endast Word,RTF,PDF)
  (max 50 MB)
 • (max 50 MB)

Hitta till oss